Dansk pokerspiller skal 2½ år i fængsel - 26 millioner kroner konfiskeret

Københavns Byret har mandag dømt en dansk professionel pokerspiller for bedrageri - manden er idømt 2½ år fængsel, og over 26 millioner kroner konfiskeret, det skriver Ritzau samt flere medier. 

Pokerspilleren installerede spionprogram på andres computere og svindlede andre spillere fra 2008 til 2014, og er altså nu dømt for bedrageri og hacking. Den dømte mand ankede på stedet dommen til Østre Landsret, hvor han kræver frifindelse.

Det var den dømte selv, der fortalte, de senere tre vidner, at han havde installere spionprogram på andre computere, og den dømtes ven, der henvendte sig til politiet for at anmelde svindlen. 

Den dømte startede med at spille poker i midten af 00'erne, hvor han med tiden blev så god, at han kunne leve af det, og blev helt opslugt af pokerspillet. 

- I starten, før jeg havde en kæreste, spillede jeg nok i perioder à 16 timer om dagen. Det var det første, jeg gjorde om morgenen. Så gik man frem og tilbage mellem computeren og brødristeren, udtalte den dømte. 

Ifølge dommen skal han ud over de 26 millioner kroner betale næsten 800.000 kroner til en person.

I pokerkredse er det 'kendt hemmlighed', hvem den nu dømte pokerspiller er. Han er tidligere blevet anklaget for anden svindel i diverse pokerforums. Vi kan dog ikke oplyse navnet, da der er navneforbud, som stadig gælder.

Vi har her på redaktionen i dag talt med en anden dansk pokerspiller, der er overbevist om, at han tilbage i perioden 2008-2014 blev snydt af den dømte. Pokerspilleren spørger afsluttende sig selv 

-  Gad godt vide hvor mange gryn, han har nappet fra mig.

Som bekendt er der blevet beslaglagt over 26 millioner kroner, men det mener flere personer fra pokermiljøet, er en dråbe i havet. De estimerer, at den dømte men spionprogrammet har svindlet for væsentligt mere og gætter på 100-150 million kroner.


Kilde: Rizau/BT/Ekstra Bladet